Saveti

Koja je najbolja zastita za telefon u 2022

zastita za telefon Koja je najbolja zastita za telefon u 2022

Mobilni telefoni su danas postali sastavni deo naših života bez kojih ne bi smo mogli zamisliti nijedan dan. Mobilni telefoni su neizostavni deo našeg posla, komunikacije, sredstva za plaćanje, uređaji na kojim čuvamo naše najvažnije uspomene i organizujemo kompletan život.

Zato je prva stvar o kojoj razmišljamo kada nabavimo novi mobilni telefon jeste kako najbolje da ga zaštitimo.

Budimo realni, mobilni telefoni nam često ispadaju, lako ih je izgrebati, udariti, ispolivati vodom.

Koliko god da novije verzije telefona imaju sve bolju otpornost i izdržjivost, stvarnost je da to nije dovoljno da izbegnete da vam se uređaj ošteti, pa treba unapred razmišljati o zaštiti vašeg mobilnog telefona.

KOJE VRSTE ZAŠTITA ZA TELEFON POSTOJE?

Kada ste se odlučili za zaštitu mobilnog telefona, sledeći korak je da odaberete na koji ćete način to da uradite.

Postoje različite vrste zaštite za mobilne telefone:

Ovo su četiri osnovna tipa zaštita za mobilni telefon, a postoje i neke koje se rade specijalnim tehnologijama, ali su one više izuzetak nego pravilo pa se nećemo njima baviti u ovom tekstu.

MASKE ZA MOBILNE TELEFONE

Najčešći vid zaštite za vaš dragoceni uređaj su maske za mobilne telefone. Njih ima na svakom ćošku, cenovno su najpristupačnije, a nude i najveću mogućnost za personalizaciju.

Maske za telefon se proizvode u više različitih vrsta u zavisnosti od materijala i tipova. U najvećoj meri na tržištu možete naći silikonske maske za mobilne telefone jer su pokazale otpornim, lako prilagodljivim i cenovno pristupačnim. Odmah za njima su plastične maske, a postoje i kožne maske u vidu futrola.

ZAŠTITNA STAKLA ZA MOBILNE TELEFONE

Zaštitno staklo za mobilni telefon je izbor onih koji ne žele da svoj lep i elegantan uređaj sakrivaju iza maske. Ono što je najbitnije, zaštitno staklo za telefon se fokusira na najbitniji deo vašeg uređaja – ekran telefona.

Dok ogrebotina na leđima ili bokovima telefona utiču samo na estetiku vašeg uređaja, ekran je esencijalni deo, mesto gde se odvija magija i gde vi kontrolišete vaš uređaj. Zato je zaštita ekrana za telefone najvažnija.

Velika stvar kod zaštitnih stakla za telefone jeste to što se vrlo lako postavljaju i to možete lako uraditi sami.

Tempered glass ili kaljeno staklo najpopularniji je i najbolji izbor kod ovog tipa zaštite za mobilne telefone. Zbog specifičnog procesa proizvodnje koji podrazumeva kontrolisane hemijske i termičke tretmane kako bi se povećala čvrstoća stakla, dobija se visok kvalitet.

Zbog toga nema potrebe da rizikujete da oštetite vaš mobilni telefon koji ste skupo platili i za koji želite da vam potraje.

ZAŠTITNE FOLIJE ZA MOBILNE TELEFONE

Ako želite da potpuno očuvate vizuelni identitet vašeg mobilnog telefona i da ga ne skrivate ispod maske ili ga učinite debljim zbog zaštitnog stakla za mobilne telefone, onda su folije najbolji izbor zaštite.

Ideja za folijom jeste da ekran telefona zaštiti od grebanja i oštećenja i da telefon zadrži fabrički izgled. Iako postoje različiti tipovi zaštitnih folija, napretkom tehnologije i inovacijama pojavljuju se tipovi zaštite za mobilne telefone koji prave razliku na tržitšu u odnosu na konkurenciju.

Apollo zaštitna folija za mobilne telefone potpuno je nova stvar na srpskom tržištu koja donosi brojne prednosti u odnosu na konkurenciju.

Poseban oleofobni sloj kod Apolo zaštitne folije za telefone štiti ekran od prljavštine koju ostavljaju prsti, onemogućava lepljenje masnoće, a oble ivice omogućavaju kompletnu zaštitu naročito prilikom udaraca i padova jer fleksibilnošću upijaju i smanjuju potres.

Ono što je mnogima od ključnog značaja jeste da zadrže fabrički izgled telefona i zbog toga izbegavaju zaštitu.

Apollo zaštitna folija u potunosti prianja za ekran i samim tim ne povećava obim, a sprečava nastanak mehurića koji čest slučaj kod ovakvog vida zaštite. Ekran pritom zadržava potpunu jasnoću pa nećete imati utisak da j na vaš mobilni telefon bilo šta dodato.

Ono što je izdvaja od drugih je ste mogučnost da se folija đtampa i sa prednje i sa zadnje strane telefona što nije uobičajena praksa.

Štampanje Apolo folije na zadnjoj strani telefona nudi još jednu opciju koja će vas oduševiti. Osim što pruža zaštitu za mobilni telefon, sa Apolo folijom možete personalizovati vaš uređa. Možete odšampati svoje omiljene trenutke, uspomene, slike voljene osobe i junake na poleđini telefona i samim tim zaštiti svoj telefon.

Sam proces lepljenja folije je vrlo jednostavan. Mašine koje poseduje Najfon.rs nude visok kvalitet i brzinu. Prvo biramo model telefona, zatim se folija seče po datim parametrima i nakon toga pažljivo i precizno lepimo foliju da odlično prione na vaš ekran.

BAMPERI ZA MOBILNE TELEFONE

Jedna od oblika zaštite za mobilne telefone mogu biti i bamperi. Možda i najmanje popularna opcija kada je u pitanju sigurnost vašeg uređaja. Bamperi su najprostije rečeno ramovi za vaš mobilni. Oni mobilni telefon štite tako što pokrivaju ivice uređaja i tako prilikom padova neutrališu udarce.

Međutim, razlog zbog kojeg su nepopularni jeste to što značajno povećavaju dimenzije vašeg uređaja i prilično su kabasti.

Iako su efikasni prilikom padova jer se sa takvom zaštitom vaš telefon uvek dočeka na bamper, ne štite ekran od grebanja i masnoća. Padovi nisu jedini način na koji možete oštetiti vaš mobilni telefon, pa su bamperi sve ređa opcija i izbor korisnika.

Zaključak

Na kraju treba reći da je izbor na koji ćete zaštititi mobilni telefon iskjučivo vaš. Treba da imate na umu da su mobilni telefoni postali ključni delovi vašeg života id a u skladu sa tim treba da povedete i računa o njima, jer ste pored velikog novca u njih investirali i ogroman deo svog vremena, a to nema cenu.

Najfon.rs vam može pomoći da odaberete ono što je najbolje za vas i da na siguran i proveren način zaštitite vaš mobilni telefon.

Nazad na listu