Blog, Top liste

Ovo su mobilni telefoni sa najboljim kamerama koje možete da kupite!

dva Ovo su mobilni telefoni sa najboljim kamerama koje možete da kupite!

Kamere na mobilnim telefonima doživele su revoluciju u prethodnih nekoliko godina. Ovih dana nije retko pronaći dva, tri ili čak četiri senzora spakovana u vaš mobilni telefon, što ostavlja mnoge fotografe hobiste da razmisle da li im trebaju profesionalni fotoaparati pored mobilnih telefona.

Takođe postoje različiti cenovni rangovi u okviru kojih možete naći telefone sa zaista najboljom kamerom.

Prilikom procene kvaliteta kamera uzima se u obzir nekoliko faktora – na primer kakve su fotografije pri slabom osvetljenju, portretu, pejzažu, svetlosti i mraku .

Dobra kamera je važan faktor prilikom kupovine novog telefona. Napokon, ovako beležite svoje uspomene (a niko ne želi mutne uspomene lošeg kvaliteta).

Uzevši u obzir sve te fakotre ovo su trenutno telefoni sa najboljom kamerom na tržištu.

1. Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra jedan je od naših omiljenih pametnih telefona na tržištu iz različitih razloga, a jedan od njih je neverovatno svestrana kamera.

Četvorostruko podešavanje uključuje senzor širokog ugla od 108MP (f / 1.8), ultraširokougaoni senzor od 12MP (f / 2.2), senzor zuma od 10MP (f / 2.4) i 10MP (f / 4.9) sa uvećanjem od 10 puta.. Telefon takođe poseduje selfi kameru od 40MP sa prednje strane i može da snima video snimke do 8K pri 24fps.

Glavni objektiv podrazumevano proizvodi slike od 12MP, ali možete lako da pređete na 108MP ako želite da žrtvujete malo prostora za skladištenje. Senzor od 108MP daje detaljne slike prirodnog izgleda sa efektom koji zamućuje pozadinu da bi istaka subjekat.

Iako kamera i dalje ima onaj živopisni, insta-friendli, Samsung kvalitet, boje su malo ublažene u poređenju sa prethodnim generacijama. Na prednjoj kameri postoji čak i opcija za snimanje prirodnije slike.

Ostale ključne karakteristike ovog S21 Ultra uključuju brzi procesor Ekinos 2100, zapanjujući VKHD + / 120Hz ekran i puno prostora za skladištenje i RAM. Ako vam je drago da na sledeći telefon potrošite preko 1000 evra, ovo je fantastičan izbor.

2. Huawei P40 Pro Plus

Huawei P40 Pro Plus je među najboljim telefonima sa kamerama u svetu. Dobijate najbolji zum dostupan na bilo kom telefonu, sočiva od 18 mm ultraširokog ugla i glavni objektiv f / 1,9 od 23 mm, potpomognut oštrim senzorom od 50 megapiksela.

Prednost je i Google-ov režim noćnog moda sa Pixela 5 i Apple-ova opcija pri slabom osvetljenju u tamnim scenama sa svetlijim i preciznijim rezultatima. Ovo je ograničeno na scene bez kretanja ili jakog svetla. U češćim scenarijima pri slabom osvetljenju, poput koncerata, barova i noćnih gradskih pejzaža, performansi se ne ističu toliko.

Zum na Huawei P40 Pro Plus je neuporediv, posebno kada ga upoređujete sa iPhone 12 Pro i Pixel 5 – ni jedan od njih nema periskopski zum za poboljšanu dužinu zuma. To znači da možete da snimate oštrije snimke čak i kada je subjekt dalje. Odličan je i svestran za snimanje na dnevnom svetlu i uglavnom dobro obrađuje scene sa mešovitim osvetljenjem.

Međutim, veliki problem je nedostatak Google aplikacija. Ako niste zadovoljni izborom koji je dostupan preko Huawei-a, možda ćete želeti da nastavite da tražite druge opcije. Na pomolu je i Huawei P50.

3. iPhone 12 Pro Max

Ako želite najbolje iskustvo iPhone 12 kamere, odaberite iPhone 12 Pro Max. Ima veći senzor od manjeg modela Pro za bolje i brže snimke pri slabom osvetljenju. Pored toga, dodatni optički zum (2,5k za razliku od 2k) pruža malo veću kreativnu slobodu, čak i ako zum ne može da parira P40 Pro i Note 20 Ultra.

Ne bismo rekli da su slike mnogo bolje ni u dnevnom ni u noćnom režimu u odnosu na 12 Pro (ili čak 12); međutim, ovde možete dobiti mnogo bolje snimke ako snimate subjekte koji se kreću.

Postoje prednosti koje donosi i veći telefon. Trajanje baterije je poboljšano, a 6,7-inčni ekran idealan je za uređivanje snimaka.

4. iPhone 12 Pro

IPhone 12 Pro se nalazi odmah ispod Pro Maxa u trenutnoj Appleovoj liniji mobilnih telefona telefona. Kombinacija fantastičnog kvaliteta fotografija i impresivne svestranosti Pro kamere čini nas našim najboljim izborom kada su u pitanju snapperi za pametne telefone.

Sjajniji, blještaviji i skuplji od iPhone-a 12- ali, za mnoge, zbog dodatnih opcija podešavanja fotoaparata vredi razmisliti. Apple je ozbiljno poboljšao svoj fotografski učinak sa iPhone 11 serijom, a serija 12 ponovo čini taj korak napred.

IPhone 12 Pro je opremljen sa tri kamere od 12 megapiksela, uključujući ultraširokougaoni objektiv koji vam omogućava da puno više uhbatite u kadar u svojim pejzažnim snimcima. Dobijate i novi brži široki objektiv (26 mm, f / 1,6) i 2k telefoto objektiv za približavanje. LiDAR senzor pomaže pri fokusiranju pri slabom osvetljenju i primetićete ovo ako se bavite slikanjem u mraku.

Ništa ne nedostaje ni novom HDR Dolbi Vision video snimanju, snimajući mnogo svetlije i živopisnije snimke. IPhone 12 Pro je takođe zver apsolutnih performansi. Čipset A14 je najbrži na njihovim uređajima I prvi put donosi 5G na iPhone.

5. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Samsungov drugi telefon koji nosi ime “Ultra“ ističe se kao I svoj prethodnik i po raskoši i po ceni. Međutim, ono što donosi na sto je prefinjeniji pristup podešavanju fotoaparata, uključujući uklanjanje 100k Space Zoom-a koji je postavljen na S20 Ultra.

Galaxy Note 20 Ultra donosi podešavanje kamere koja sadrži glavni senzor od 108 megapiksela, telefoto objektiv od 12 megapiksela i ultraširok 12 megapiksela. Kombinacija daje snažne rezultate koji su ogroman napredak u odnosu na S20 Ultra. Podešavanje umanjuje Space Zoom na samo 50k, dok uz njega koristi 5k optički zum. Ipak, ovde su veštine zumiranja daleko superiornije u odnosu na iPhone 12 seriju i Pixel 5, izgubivši samo od Huawei P40 Pro.

Pored kamere, Galaxy Note 20 Ultra nudi još mnogo trikova – od sjajnog i veličanstvenog 6,9-inčnog OLED ekrana sa adaptivnom brzinom osvežavanja od 120 Hz do snažnih performansi Ekinosa 990.

Nazad na listu