Blog, Top liste

Ovo su mobilni telefoni sa najizdržljivijom baterijom na tržištu

tri Ovo su mobilni telefoni sa najizdržljivijom baterijom na tržištu

Bez obzira koje zahteve imate kada birate vaš mobilni telefon, jedno je sigurno, poželećete da vaš uređaj ima bateriju sa što dužim vekom trajanja.

Nije dobro imati mobilni telefon sa ubojitim ekranom za strimovanje video zapisa ili vrhunsku kameru ako se on pretvori u teg za papir nakon samo nekoliko sati upotrebe. Nekima je dug životni vek baterije od suštinske važnosti, bilo kao sredstvo da ostanete povezani s nekim ili ako želite da se danima odvojite od održivog izvora napajanja.

Loše trajanje baterije na pametnim telefonima je nešto što smo svi vremenom počeli da uočavamo. Iako je Appleov iPhone nekada smatran za uređaj kojem je bilo potrebno punjenje do ručka, nikada nije bio jedini krivac; i dok se Apple trudi da ovo promeni i poboljša trajanje baterije na svojim uređajima nije ni  blizu vrha u ovom segmentu kada su mobilni telefoni u pitanju.

Naravno, ako vam to nije problem i ako ste uvek u prilici da punite telefon, onda vam trajanje baterije nije toliko važno, ali ako ste jedan od onih koji uvek sa sobom nose punjač ili Power Bank.

1. Doogee S58 Pro

Kapacitet baterije: 5,180mAh

Budžetski telefon koji je specijalizovan da ima izdfržljivu bateriju i da bude otporan na udarce. Kamere i performanse nisu sjajni, ali S58 Pro će i dalje služiti onima koji traže uređaj koji može da izdrži aktivan životni stil i često su daleko od utičnice za struju.

Sa najboljom dugotrajnošću baterije, S58 Pro je odlična opcija za planinare, ronioce ili ljude koji rade u ekstremnim uslovima. Jedino na šta se niko ne može požaliti je baterija koja traje više dana s jednim punjenjem.  Ukoliko se mnogo koristi baterija će držati 2 do 3 dana, za korisnike koji će ga koristiti za osnovne potrebe, vreme trajanja će biti i znatno duže.

2. Moto G9 Power

Kapacitet baterije: 6,000mAh

Najnoviji u rastućoj liniji Moto G telefona napravljenih posebno da bi ponudili izuzetnu dugotrajnost baterije, Moto G9 Power ima kapacitet od  ogromnih 6.000 mAh ćelija, koje nude dovoljno energije za višednevnu upotrebu odjednom.

Takođe ima prijatan ekran i vodootporni dizajn, a iako su njegove slabija strana, ako vam to nije prioritet onda bi ovaj model mogao da bude vaš izbor. Baterija traje dva dana bez problema za prosečnog korisnika

3.Moto G9 Play

Kapacitet baterije: 5.000mAh

Još pristupačnija alternativa G9 Power-u je Motorola G9 Play. Iako kapacitet baterije nije kao kod prethodnog modela i ovaj telefon će biti dobar izbor za one koji traže mobilni telefon koji neće morati često da pune.

Ako ne žudite za superbrzim 5G mobilnim brzinama, Play je sjajna povoljna opcija sa velikim ekranom i ogromnom baterijom.

Ekran kao ni kamera nisu top klasa, ali za taj novac u kombinaciji sa Motorola-inim glatkim korisničkim iskustvom, G9 Play ni u kom slučaju nije loša budžetska ponuda.

4.Xiaomi Redmi Note 9S

Kapacitet baterije: 5,020mAh

Ključna prodajna tačka Redmi Note 9S je njegova baterija od 5.020mAh. Sa hardverom i komponentama iz srednje klase telefona i zajedno sa velikim (6,67 inča) – ali samo Full-HD + – ekranom i Snapdragon 720G procesorom, uspeo je da postigne najduži rezultat ikada viđen u Geekbenchu 4 testu trajanja baterije.

Iako mu je vek trajanja baterije bolji, ovo i dalje ostaje jeftin telefon, pa ne poseduje podršku za bežično punjenje. Inače je uzevši u obzir i druge dobre stvari možda i telefon sa najboljim odnosom cena kvalitet..

Žično punjenje je brzo – na 18 V preko USB-C – a punjač od 22,5 V se isporučuje u kutiji, što omogućava da od 0 do 36% dođemo za 30 minuta.

5. Xiaomi Mi 10T Pro

Kapacitet baterije: 5000 mAh

Kako ga ćesto nazivaju “Zver” ovaj telefon to opravdava u svakom segmentu pa i kada je u pitanju i baterija. Telefon iz kategorije najjačih modela, a prodaje se po ceni srednje klase.

Štaviše, odlikuje ga ogromna baterija od 5000mAh koja se danim koristi sa jednim punjenjem i nikako ne treba da bude zanemarena stavka na listi stvari koje ovaj telefon čine odličnim.

Ako sama baterija nije dovoljna da vas iskuša, ekran od 144Hz, kamera od 108MP i 5G povezanost trebalo bi da vas osvoje.

Kako ga ćesto nazivaju “Zver” ovaj telefon to opravdava u svakom segmentu pa i kada je u pitanju i baterija. Telefon iz kategorije najjačih modela, a prodaje se po ceni srednje klase.

Štaviše, odlikuje ga ogromna baterija od 5000mAh koja se danim koristi sa jednim punjenjem i nikako ne treba da bude zanemarena stavka na listi stvari koje ovaj telefon čine odličnim.

Ako sama baterija nije dovoljna da vas iskuša, ekran od 144Hz, kamera od 108MP i 5G povezanost trebalo bi da vas osvoje.

Ako vam ova lista nije dovoljna da odaberete, tu su još neki modeli.

Od modela koji mogu da se pohvale odličnom baterijom treba spomenuti i Xiaomi POCO X3 NFC, Vivo X51,OnePlus 8T, Xiaomi Mi Note 10 i Doodge S88 Pro.

Jasno je tako da kineski proizvođači nude neke prednosti koje premium brendovi nemaju pa tako u zavisnosti od vaših potreba i budžeta kojim raspolažete trebate uzeti u obzir i prednosti koje nude gore pomenuti modeli telefona.

Nazad na listu