Blog, Recenzije

Sve što treba da znate o novom Xiaomi čudu: Recenzija Xiaomi Mi 11!

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 je jedan od najisčekivanijih mobilnih telefona u poslednje vreme. Iako je u centru pažnje poslednjih mesec dana Samsung Galaxy S21 serija pametnih telefona, čini se da će kineska kompanija napraviti rusvaj sa novim modelom koji će stati rame uz rame sa najjačim brendovima po mnogo povoljnijoj ceni.

Nakon što je telefon lansiran u kini Xiaomi je najavio i početak prodaje svog novog aduta u Evropi i ostatku sveta i na taj način izazvao ogromnu pažnju.

A šta nam donosi Xiaomi Mi 11?

Telefon – prvi koji je ovde predstavljen sa novim Snapdragon 888 SoC-om takođe poseduje 8 GB LPDDR5 RAM-a i do 256 GB UFS 3.1 prostora za skladištenje. Velika procesorska snaga takođe osigurava da 6,81-inčni AMOLED DotDisplay može ne samo da prikaže rezoluciju VKHD + i 10-bitnu dubinu boje, već nudi i brzinu osvežavanja od 120 herca.

Umetnost dizajna

Bez obzira da li su u pitanju nežno zakrivljene ivice stakla, suptilni gradijent i osobine upijanja svetlosti stakla od matiranog stakla ili spretno izrezana kamera sa rupicama napred (znatno je urednija od većine konkurenata), Mi 11 je spreman za savršenstvo; isklesani model na vodećoj telefonskoj modnoj pisti.

U taj dizajn umotano je i mnogo specifikacija vrhunskog kvaliteta. Ekran, 6,81-inčni AMOLED panel, velik je, ali proporcionalan. Uvek uključeni panel može da svetli na tim suptilnim zakrivljenim ivicama kao ne previše nametljiv mehanizam upozorenja, što izgleda divno – vrsta plave / ljubičaste aure koja vas upozorava na obaveštenja.

Kao što je često slučaj sa balansiranjem OLED panela, kada je ekran prigušen, donekle slama crne boje. Nije ni približno toliko loš kao recimo Oppo Find Ks2 Pro, ali definitivno je tu. I, u izvesnoj meri, čini se da je softver previše zainteresovan da osvetljenje spusti na niži nivo – ali će prema najava taj problem biti rešen sa prvim updateom softvera.

Specifikacije ekrana ni tamo ne prestaju da posežu za zvezdama. Ima rezoluciju od 2K, sa prilagodljivom brzinom osvežavanja od 120 Hz koja pomaže da animacije i igranje igrica idu lagano I glatko

Kao i uvek kod brzine osvežavanja, to utiče na trajanje baterije, kao i na odabranu rezoluciju. Ali Mi 11 može da pokreće VKHD + (to je 3200 k 1440 piksela) pri brzini od 120Hz. Tu su i FHD + (2400 k 1080) i opcije automatskog prebacivanja koje još više pomažu u uštedi baterije. Koje god od dvoje izabrali, vaš sadržaj će izgledati sjajno.

Vrhunske performanse i dobra baterija

Ekran sa visokim specifikacijama se poklapa i sa unutrašnjošću sa visokim specifikacijama. Kao prvi uređaj koji koristi Qualcomm Snapdragon 888 platformu – ovde sa 8 GB RAM-a, a očekuje se I opcija od 12GB RAM-a

Dakle, dok će podešavanje pokretati vaše omiljene igre i aplikacije u najboljem slučaju – poboljšane dostupnom brzinom osvežavanja i rezolucijom tog ekrana – to će naravno uticati na trajanje baterije. Unutar Mi 11 nalazi se baterija od 4.600mAh, što je dovoljno razumno – a takođe ima i 55V brzo punjenje i 50V bežično punjenje – ali će se trošiti brže od vašeg proseka na račun vrhunskih specifikacija.

Ali ne razgovaramo o nečem naročito  problematičnom nivou: Na testovima od 16h korišćenja telefona, znači okvirno od 9 ujutru do 1 posle ponoći koje je uključivalo I oko 4h igranja igrica, telefon je završio dan sa oko 15 posto baterije- Dakle, čak i uz prilično solidnu upotrebu – gore navedeno je značilo skoro sedam sati rada na ekranu – Mi 11 će vas provesti kroz dan lagano. I ne zaboravite, punjač jačine 5 vati če vam telefon napuniti za anje od sat vremena.

Trostruka kamera bez telefoto objektiva

SD 888 nudi integrisani 5G modem i ažurirani procesor za signalizaciju slike, koji podržava nove funkcije kamere Mi 11. Na zadnjoj strani se nalazi trostruka kamera sa primarnom kamerom koja koristi senzor od 108MP. Slično Samsung Galaxy S21 Ultra, Xiaomi koristi Nona pixel binning kako bi osigurao da devet piksela bude kombinovano u jedan. Glavnu kameru podržavaju ultraširokougaona kamera od 13 megapiksela i telefoto makro kamera sa fiksnim fokusom i 5 megapiksela. Selfi kamera od 20 MP ugrađena je u prorez sa prednje strane.

Xiaomi ove godine stavlja veliki naglasak na naknadnu obradu datoteka. Dakle, i za fotografije i za video zapise, postoji poboljšani noćni režim sa sve tri kamere na zadnjoj strani, AI Eraser 2.0 za uklanjanje predmeta sa slika i dosta foto filtera i filmskih efekata.

Senzor otiska prsta sa monitorom srčane frekvencije

Mi 11 napaja baterija od 4.600 mAh koju možete brzo napuniti sa sa punjačem od 55W. Kao alternativu, Mi 11 donosi brzo bežično punjenje koje radi na 50 vati i funkcijom obrnutog punjenja koje daje mogućnost da punite druge uređaje na 10 vati.

Ako uđemo u malo više detalja, senzor otiska prsta Xiaomi Mi 11 je posebno uzbudljiv. Ono što ga razlikuje od drugih je ste da će u bliskoj budučnosti preko senzora otiska prsta biti moguće izmeriti otkucaje srca. Na ovu funkciju, korisnici će ipak morati sačekati update softvera za koji Xiaomi jo uvek nije objavio datu,

Mi 11 je ujedno i prvi telefon koji pokreće MIUI 12.5, koji će konačno ponuditi sistemske aplikacije koje je moguće deinstalirati.

Dakle, možete jednostavno da izbrišete Xiaomi bloatvare koji su mnogi kritikovali na prethodnim uređajima.

Da li je Xiaomi 11 najbolja stvar na tržištu mobilnih telefona trenutno?

Sveži pogled na kamere Mi 11 i vrhunski dizajn među glavnim su prednostima ovog mobilnog telefona Sigurno je da MIUI softver ima svojih čudnih stvari, za kojese čini da su najupitniji deo paketa, ali je dovoljno stabilan i prilagodljiv da se uobliči u snažno sveukupno iskustvo.

Xiaomi Mi 11 je prepun potencijala. Po ovoj ceni, svakako vredi odvojiti trenutak svog vremena da ga zamislite kao svoj sledeći Android mobilni telefon..

Xiaomi telefoni u našoj ponudi:

Nazad na listu